Friday, 26 August 2016

Names

Dua malam yang emosi. Dua-dua malam meleleh air mata. Tapi tak lebih 2 minit, lepas tu lap kering dah. Sindrom period kali ni kot. Cengeng sajoo.

Malam pertama, pasal tengok vlog faveret beauty you-tubers saya - Jen, From Head To Toe. Duk cerita moment dia dapat double line kat UPT. Ecceli dia dah bersalin. Semalam saya baru tengok vlog UPT tu.

Mengenangkan betapa senangnya diorang TRYING to get pregnant, which is cuma maybe dalam 3-4 bulan.. Pastu dapat.. Then cerita senyum lebar. I wonder... How does it feels kalau kita, yang susah banget nih, capai impian tu? Kita usaha lagi susah kot! He2.

Ok, tengok tak habis pun. Ayaq mata terus terus turun. Pikir lagi, tu yang 3-4 bulan. Yang tried overnight pun ramai kot.. =p "Okey, I'm subur.. Baby, come onnnnnn." Tup tup bulan depan dua line.

These people, never understand what we feel. Even if they say they are. Never.

Remember the same shoes? Yes. They never in our shoes.

* * *

Malam kedua. Malam ni.

Teringat conversation pasal names. Nama yang disediakan untuk yang bakal lahir.

Ecceli setiap kali mengejar impian yang satu ni, setiap kali tu la saya mula simpan beberapa nama yang berkenan di hati untuk our future son/daughter.

Tapiii, setiap kali impian tu berakhir dengan mimpi. Setiap kali tu jugak la nama-nama tu saya padam.

Sigh.

Tadi seseorang mention tentang nama ni, which I immediately termenung jauh teringat perilaku diri sendiri simpan nama-nama tu dulu... (Senyum pahit sikit)

Sekarang ni pun dah ada. He2. Moga-moga tak perlulah nak padam lagi.

Moga-moga boleh buat penawar.

.
.
.

Ok, I'm cryingggg...

Bubyeeee!!!

p/s: DREAMS tu, impian ke mimpi?

2 comments:

  1. InsyaAllah, one sweet day... X salah menyulam impian, especially bila usaha seiring. Boleh jadikan impian tu harapan untuk teruskn perjuangan. Kalau x de impian, harapan musnah, then what is the point of berjuang? Tak gitu? Heheehe... Take care nolly...

    ReplyDelete