Tuesday, 30 August 2016

Stimulation Day 4


Stimulation Day 4

Hari kedua guna Pergoveris.
Kali pertama sejak 1st IVF.

Leceh kena campur-campur cecair dengan serbuk.
Hari pertama dah terlajak tido. Hb kejutkan lagi 5 minit timing for injection.
Menggelabah bangun.. 
Mana nak sempattt.. So inject lambat sikit.

Hari ni sampai tak lena tidur pulak dibuatnya, pukul 4 dah terjaga risau terlajak lagi. 
Alhamdulillah, berjaya membancuh dengan tenang. Hehek.

Perut pun dah kurang bloated. Since day 2, perut kembung je. Membulat.
Jeans yang biasa kena pakai dengan tali pinggang, tiba-tiba tak yah pakai.
So, amik precautions minum Gatorade sikit. (wink wink)

Alhamdulillah. Pagi ni elok je kembali seperti sediakala.

Saturday, 27 August 2016

Stimulation Day 1


27.08.2016
Stimulation day 1
Mula dah dengan 200iu Puregon jam 6.10 pagi tadi. 

Semoga dipermudahkan.



Friday, 26 August 2016

Thank You


Enough crying. 
Esok nak mula chapter baru. 

Senyum-senyum selalu. 

Names

Dua malam yang emosi. Dua-dua malam meleleh air mata. Tapi tak lebih 2 minit, lepas tu lap kering dah. Sindrom period kali ni kot. Cengeng sajoo.

Malam pertama, pasal tengok vlog faveret beauty you-tubers saya - Jen, From Head To Toe. Duk cerita moment dia dapat double line kat UPT. Ecceli dia dah bersalin. Semalam saya baru tengok vlog UPT tu.

Mengenangkan betapa senangnya diorang TRYING to get pregnant, which is cuma maybe dalam 3-4 bulan.. Pastu dapat.. Then cerita senyum lebar. I wonder... How does it feels kalau kita, yang susah banget nih, capai impian tu? Kita usaha lagi susah kot! He2.

Ok, tengok tak habis pun. Ayaq mata terus terus turun. Pikir lagi, tu yang 3-4 bulan. Yang tried overnight pun ramai kot.. =p "Okey, I'm subur.. Baby, come onnnnnn." Tup tup bulan depan dua line.

These people, never understand what we feel. Even if they say they are. Never.

Remember the same shoes? Yes. They never in our shoes.

* * *

Malam kedua. Malam ni.

Teringat conversation pasal names. Nama yang disediakan untuk yang bakal lahir.

Ecceli setiap kali mengejar impian yang satu ni, setiap kali tu la saya mula simpan beberapa nama yang berkenan di hati untuk our future son/daughter.

Tapiii, setiap kali impian tu berakhir dengan mimpi. Setiap kali tu jugak la nama-nama tu saya padam.

Sigh.

Tadi seseorang mention tentang nama ni, which I immediately termenung jauh teringat perilaku diri sendiri simpan nama-nama tu dulu... (Senyum pahit sikit)

Sekarang ni pun dah ada. He2. Moga-moga tak perlulah nak padam lagi.

Moga-moga boleh buat penawar.

.
.
.

Ok, I'm cryingggg...

Bubyeeee!!!

p/s: DREAMS tu, impian ke mimpi?

Wednesday, 17 August 2016

Intro. Holla. Book #4


Tengah consume 2 pil ni sekarang. Tak tau la apa fungsi. Malas dah nak googling. Doc bagi, telan sajalah. Yang penting, set reminder kat phone. Maklumlah busy sangat kan hidup nih. Selalu dah lupa-lupa. Hihi. Yang malam ni tadi pun dah terbabas! First time ni.. Alarm dah bunyi pi dismiss, pastu buat benda lain.. teringat balik dah passed 15 minit. Berlariiii ahkak mencari pills.

Phew!

Oklah, intro nak bagitau saya dah nak mula fresh cycle lagi. Nombor tiga, kali ni dengan doc cantik. Hee. Mohon doakan, good news. InsyaAllah.