Monday, 23 June 2014

The Red Warrior VS Red Giant (Edisi Berangan)

Salam,

Semalam tengok dalam fb, ada seorang baby pakai jumpsuit The Red Warrior. Memang comel gila! Mula la saya berangan sambil menyatakan pada suami.

'Nanti anak abang sayang pakaikan baju TRW macam ni, mesti comel kan?'

Suami terus bersuara, 'Eh, ingat abang nak tengok saje ke? Tak boleh, tak boleh... Dia mesti pakai Red Giant.' (Penyokong tegar Selangor)

'Ehhh, maknya yang pakaikan baju dia.. mestilah TRW. Pagi-pagi abang bukak mata je, anak abang dah siap pakai TRW.'

'Kalau pasal jersi ni.. abang yang akan pakaikan baju dia.' Sambil gelak-gelak. (Tetiba rajin pulak, padahal selalu hmm, well you know lah.. lelaki.)

'Mana bolehhh.. Hmm, kalau kembar 2 bolehlah sorang TRW, sorang Red Giant, kalau sorang?? Kita custom made, warna dah sama merah... depan TRW, belakang Red Giant... Okey?"

Haha, dua-dua gelak!

Angan-angan yang diharap bakal menjadi realiti.

2 comments:

  1. hehe..me pun selalu berangan mcm tu..hmm siap dah beli sepasang bju putih,nak pakai masa hr 1st my baby lahir..dah 2 tahun simpan bju tu..kdg2 tgk baju tu sayu je hati..tp takpe,Allah Maha Mengetahui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, pasti ada hikmah disebaliknya kan Umi.. Allah bagi tinggal dengan suami dulu :)

      Delete