Monday, 23 June 2014

The Red Warrior VS Red Giant (Edisi Berangan)

Salam,

Semalam tengok dalam fb, ada seorang baby pakai jumpsuit The Red Warrior. Memang comel gila! Mula la saya berangan sambil menyatakan pada suami.

'Nanti anak abang sayang pakaikan baju TRW macam ni, mesti comel kan?'

Suami terus bersuara, 'Eh, ingat abang nak tengok saje ke? Tak boleh, tak boleh... Dia mesti pakai Red Giant.' (Penyokong tegar Selangor)

'Ehhh, maknya yang pakaikan baju dia.. mestilah TRW. Pagi-pagi abang bukak mata je, anak abang dah siap pakai TRW.'

'Kalau pasal jersi ni.. abang yang akan pakaikan baju dia.' Sambil gelak-gelak. (Tetiba rajin pulak, padahal selalu hmm, well you know lah.. lelaki.)

'Mana bolehhh.. Hmm, kalau kembar 2 bolehlah sorang TRW, sorang Red Giant, kalau sorang?? Kita custom made, warna dah sama merah... depan TRW, belakang Red Giant... Okey?"

Haha, dua-dua gelak!

Angan-angan yang diharap bakal menjadi realiti.

Tuesday, 17 June 2014

Tuesday, 10 June 2014

Penantian Itu Satu Penyiksaan

Cliche kan?

Penantian memang satu penyiksaan. Seksa sebab kita kira hari-hari yang berlalu. Kadang masa rasa berlalu pantas, tapi lately rasa macam lambaaaat sangat.

Kalau kira pengalaman long protocol yang lepas (saya selalu guna 'yang lepas-yang lepas' ni.. suka buat perbandingan. Ni last, lepas ni tak nak guna dah! Tegur saya kalau saya guna lagi), saya jangka opu akan berlaku pada 17 Jun ni, dan ET tiga hari kemudian pada 20 Jun. Tapi nampak gayanya kali ni long-nya betul-betul long protocol.

Entah apa rencah Dr Ng ni, schedule dia memang lain dari yang lain. Yang tak dapat saya google dah. Mula-mula saya jangka appointment akan diadakan pada Day 2 period (as usual), dan suntikan menggalakkan pembesaran follicles (Puregon) akan dimulakan pada hari tersebut jugak.. tapi dia pi buat appointment pada day 7 dan suntikan pada day 11.

Memang lain.

Saya rasa tu memang cara dia. Sebab nurse-nurse dia pun nampak biasa dengan kaedah tu. Takde nampak pelik. Saya cuba google ape kaedah yang Dr Ng ni praktikkan, tak jumpa. Dah buntu dah.

On the other side, bagus jugak dia guna cara yang lain... sebab bila saya dah buntu google tak dapat maklumat -- saya tak akan buat prediction dan assumption sendiri dah -- kurang masa duk pegang smartphone dengan gelombang wifi yang tak elok tuh -- otak tak ligat fikir apa nak buat lepas ni -- kurangkan curiosity -- bila dah boleh lepas semua tu, minda dan perasaan pun boleh rileks.

Hopefully.

Akhirnya kena beritahu balik diri yang bila saya dah berusaha dan berdoa setakat mana yang saya mampu, kemudian serahlah semuanya kepada Allah. Tawakal. Biarkan ia berlaku dengan sendirinya.. saya ikut saja.

Bila saya cerita pada suami cara Dr Ng yang lain ni.. dia cuma jawab, "Setiap doktor ada cara dia sendiri, biarlah dia buat kerja dia.. yang penting berjaya tak berjaya, itu Allah punya kerja."

Betul tu. Semuanya balik pada Allah.

Ikut je lah apa Dr nak buat, bagaimana flow dia, kita followwww je laa... Rasanya kalau kurangkan counting days tu, masa pun akan berlalu tanpa kita sedar kot.

InsyaAllah, please Noly! Let it go.. let it go... gaya nyanyi lagu Frozen. Ha5.

Oh Olaf!

Jom Main Game!

Peraturan nak main:

Kena gembira, jangan sedih-sedih.
This is hilarious actually..