Wednesday, 2 April 2014

P/S : I Love You All!

Salam Readers,

Aunty Flo datang lagi bulan ni. Ingatkan dah off duty. Hurm, tapi takpe. Tak sedih sangat pun walaupun mengharap jugak sebenarnya. 

IVF nanti, IVF nanti... InsyaAllah.

These day, rasa diri ni dah semakin kuat. Makin positif. Thanks to all my friends, many of them, which is i never yet meet personally. Semua kenal thru whatsapp je. Tapi disebabkan 'sekapal'.. kami mudah get along.

Siapa sangka, ramai yang senasib rupanya. Masing-masing mengharapkan zuriat sendiri, masing-masing trying to conceive, masing-masing dah lalui kegagalan IUI, IVF. Malah masing-masing pernah menangis untuk rasa yang sama, berkali-kali.

Bila dulu rasa sedih perlu dipendam, airmata perlu disorok, mulut perlu dikunci, kekeliruan peningkan diri sendiri... kini dah punya teman-teman untuk bercerita, untuk diterima pandangan dan nasihat. Teman-teman yang benar-benar rasa kesedihan dan kesakitan yang saya alami. 

Terima kasih Allah kerana menemukan saya dengan wanita-wanita hebat ini.

p/s : I Love You All! 

Haha. Mama, Ibu, Ummi, Mummy yang baca kena drop comment okey!!

6 comments:

  1. Errr... perhaps i'm not Mama,Ibu,Ummi or Mummy, but i nak drop gak komen... hehehehe :-D
    Memang penting support group ni Noly. I sendiri rasa bezanya bila nk compare 'zaman2 gelap' di mana i rasa keseorangan dan lemah. Ada kawan2 TTC, memang banyak ubah i jadi positive. Let's keep supporting each other ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sweety, panggilan mama, ummi, ibu tu semua untuk naikkan semangat kita.. we are all mommy in our hearts kan? so lepas ni kena panggil mommy sweet!! hehe...

      Delete
  2. Hi Salam Perkenalan :)
    Dah go thru ur blog..harap me boleh setabah awak.
    Me dah lama dlm dunia TTC (3years), tapi masih byk belum dicuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Sufi, salam perkenalan juga... InsyaAllah, semua pasangan yang diuji Allah macam kita ni adalah tabah.. :-)

      Delete