Thursday, 26 December 2013

Angan Tak Sudah

Salam Readers,

Hujung tahun ni dia buat pasal pulak daaaah! Siapa dia?

My cycle.

Ye la. Normally 28-32 days je. Bulan ni sampai cd 38 pun AF belum datang lagi, ape kes? Risau hati ni, takut penyakit lain pulak menyinggah. Tapi risau pada sakit tu tak separah angan yang dah sampai ke bulan bintang. Hee.

Dah berangann... kot-kot la dengan izin Allah ada peluang nak hamil secara normal, kan? Sebab biasa tak pernah missed period ni. Kali ni dah 6 hari.

Hari ke-4 missed dah buat pregnancy test, semangat kau! Selongkar habis laci almari mencari baki test kit yang duk ada dari tahun lepas. Jumpa la satu.

Dalam toilet secara senyap-senyap tanpa pengetahuan Hubby buat test tu.... tapi hampa, satu line je. Dalam hati dah berbicara, itu laaaa... period lambat je, usah la berangan sangat. Mustahil normal kot?

I'm okey... I'm okey.. keluar toilet lepas wuduk terus solat subuh, then pi bilik belakang gosok baju nak pi kerja. Dalam duk gosok tu baru meleleh air mata... Sob sob. Nangis senyap-senyap je, tak nak bagi Hubby dengar.

Lepas hari tu, hari lain diteruskan dengan tanda tanya jugak lagi... Kenapa period masih belum datang? Dalam pada hati duk kata jangan perasan, naaak jugak perasan lagi. So perasan la lagi juga kot-kot mengandung.

Siap pasang niat nak gi beli test kit baru, nak test pada hari ke-40 pulak. Nak beli yang mahai, yang clear blue, yang lebih tepat, sebab hari tu pakai cap ayam punya. Mungkin result dia tak betul. Heh.

Hari ni, on cd 39, kat toilet tadi, berlaku la kembali episod cinta luka. Sebab dah nampak cecairan coklat, pembuka bicara aunt flo.

Sediiihhhhhhhhhhh!! I hate you AF!!

No comments:

Post a Comment