Friday, 15 March 2013

Little Effects

Salam semua,

Hari ni dah masuk Day 7 ambik injection busereline ni. Inject hari pertama memang tak sakit tapi bila dah banyak hari tu, terasa jugak kot? He2.

Maybe sebab dah banyak kali inject tempat yang sama, tu yang terasa walaupun embriologist dah ajar suruh inject kiri dan kanan berselang seli. Hasilnya sama je.

Hari pertama sebelah kiri. Hari kedua sebelah kanan. Ketiga kiri balik. Keempat kanan semula. Dan seterusnyaaa...

Nak cerita pasal effect dia pulak yang saya perasan adalah perut cramp! Oh!!

Sejak hari kedua sampai la hari ni, tiap-tiap hari. Sakitnya takde la sangat tapi buat rasa tak selesa. Dalam pukul 10 pagi ke atas tu mula lah. Memulas macam yang kita rasa on first day period tu. Sekejap ada, sekejap takde. Kadang-kadang malam pun ada terasa lagi. Tapi masih boleh tahan la.

Kawan yang ada pengalaman IUI pun cakap tanda tu perkara biasa. Cuma kalau ada sesak nafas tu kena ke hospital cepat-cepat.

Alhamdulillah setakat ni sesak nafas takde la. Cuma on day 2 and 3 tu ada sakit kepala jugak sikit. Sekarang asal waktu lunch je mesti nak membuta. Terpaksa la cari port surau. :-)

Hmm, tak sabar pulak tunggu Day 10. Harap period datang cepat-cepat sikit. Boleh cepat-cepat jumpa doktor. Rasa rindu pulak!

Hehe. Ok lah.

Tata.

No comments:

Post a Comment