Wednesday, 13 February 2013

Long Protocol Calendar # 1

Salam semua,

Lepas je balik dari jumpa doktor hari tu dan dengan bekal ubat yang kelihatan 'best' ni saya buat research balik untuk lebih pemahaman. Nak lebih tahu the whole process actually. Biar bersedia fizikal dan mental gitu.

Jadi saya buka web Metro IVF dan klik pada kalkulator jadual. Kat situ ada 3 jenis protocol calendar yang digunapakai untuk proses ivf.

1. Antagonist protocol.
2. Short protocol.
3. Long protocol.

Tengok-tengok, rupanya saya diberikan doktor untuk buat Long Protocol. Adakah sebab kami datang dari jauh? Jadi doktor jarakkan setiap pertemuan?

Maybe. Here's the calendar and  reason.


'Every clinic's protocol will be slightly different and treatments are adjusted for a couple's individual needs.."

Kalau diperhatikan, kotak-kotak putih yang kosong dalam kalendar tu adalah untuk diisi tarikh appointment sebenarnya. Tapi setakat hari ini, tarikh paling penting Day 2 period tu masih belum dapat diketahui (probably early Mac), jadi yang lain pun tak boleh generate la.

Kita tunggu sajoo lah!

No comments:

Post a Comment