Thursday, 10 January 2013

Hooray!

Assalamualaikum semua,

Alhamdulillah siap juga blog baru saya ni. Ya, blog baru!

Sebenarnya saya dah punya blog sebelum ini dan merupakan blogger tegar. Post tak payah cakap la, memang banyak. Itu masa bujang dan menganggur. Ha5. Banyak masa terluang la katakan.

Tapi bila dah mempunyai komitmen kerja dan keluarga, jadi nak menulis dah tak sempat. Akhirnya blog tu tersadai. Saya pun dah jadi boring dengan blog tu, bila boring tangan saya laju je delete.

Ok, jadi sekarang nak kata dah tak sibuk tu tak juga. Tapi bila dah 3 tahun melayari bahtera rumahtangga ni rasanya macam nak mula balik menulis dan berkongsi cerita apa yang perlu saja.

Dan cerita kali ini adalah perkongsian saya dan suami tentang perjalanan kami untuk membina keluarga.

Ya! Rasanya tahun 2013 ni memang tepat sangat la. Sebab ia tahun yang penting untuk kami mempunyai cahaya mata.

Dah 3 tahun nikah beb, anak belum ada. Memang belum rezeki dan memang ujian buat kami. Jadi berdasarkan ujian itu, kami nak kongsikan jalan cerita, masalah dan mungkin juga penyelesaian yang bermanfaat buat pasangan-pasangan suami isteri di luar sana.

Rasa macam banyak nak kena update cerita kami ni, supaya jelas untuk diikuti. Kan? Jadi, InsyaAllah, semoga saya ada masa untuk menulis satu persatu.

See you on next post!
xoxo!